Усі результати пошуку →
    По вашому запиту нічого не знайдено. Уточніть свій запит
    phone
    Телефони
    по Україні
    (044) 377-51-55
    Напишіть нам
    Написать в Telegram
    2
    Укр
    • Графік роботи кол-центра: 9:00 - 19:00
    • Графік роботи магазинів:
      • м.Київ, вул. Ушинського, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Академіка Палладіна, 24: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, вул. Довженко, 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м.Київ, пр-т Степана Бандери, 8: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Гетьмана Павла Полуботка, 90A: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: з 09:00 до 17:00
      • м. Київ, вул. Срібнокільська, 5Б: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
      • м. Київ, Печерська пл., 1: Пн-Сб: з 09:00 до 19:00
        Нд: Вихідний
    Фільтри

    Обладнання, інструменти та матеріали для збирання fpv дронів

    fpv-дрон - вид безпілотників, управління якими здійснюється за допомогою fpv-пілотування. У військовому сенсі під цим терміном зазвичай мають на увазі швидкісні fpv-квадрокоптери, перетворені на дрони-камікадзе або дрони-бомбардувальники шляхом встановлення бойової частини або пристрою для скидання боєприпасів. Вони дуже потрібні на передовій для захисту нашої країни. На жаль в даний час їх велика нестача. Тож багато хто задумується над самостійним збиранням дронів.

    У цій статті ви знайдете відповіді на такі питання: З чого складається дрон? Як зібрати дрон? Що для цього потрібно? Який інструмент потрібно використовувати? Де придбати потрібні інструменти?

    Необхідні інструменти та запчастини

    Перш ніж перейти до збирання квадрокоптера, треба ознайомитися з матеріалами, з яких складається сам дрон.

    Нижче по списку перераховані запчастини для fpv дрона:

    • рама (може бути надрукована на ЗD-принтері, алюмінієва, карбонова або зі скловолокна);
    • мотори;
    • декілька пропелерів;
    • камера;
    • передавач відеосигналу;
    • плата керування польотом, що приймає сигнал від пульта;
    • батарейки;
    • контролер живлення;
    • плата ініціації, тобто підриву (у деяких випадках можна обійтися без неї).

    Для керування дроном оператору також потрібні fpv-окуляри (з частотою 5.8 ГГц) та пульт.

    Додаткові запчастини для дрона: антена на щоглі, кабель від антени до пульта, сканер частот та командирський екран (дублює картинку з екрана пілота).

    Щоб запчастини для дрона стали fpv дроном-камікадзе, треба його зібрати. Для цього знадобляться деяке устаткування, інструменти та матеріали. Дещо ви можете знайти у себе в шафі, а інше доведеться закупити.

    У списку інструментів та обладнання, які бажано мати під рукою під час збирання дрона, не все абсолютно неохідно. Але ви побачите, як збирання fpv дрона стане більш ефективним, простим та якісним.

    Паяльники

    фото

    Паяльник використовується у збірці досить часто. Це найважливіший інструмент у роботі. Зверніть свою увагу на паяльник із хорошим жалом. Іноді в нагоді може стати широке жало, яке підходять для паяння великих площ. Обирайте інструмент потужністю від 65Вт з можливістю вибору температури.

    Його максимальна температура має бути не менше 450°С. Не забудьте переконатися, що у вас достатньо припою для роботи. Також ви можете придбати паяльну пасту, вона допоможе запобігти окисленню проводів і спростить пайку.

    Викрутки шестигранні

    фото


    Конструктивні особливості наконечника помітно полегшують процес використання, дозволяють уникнути такого згубного явища, як стирання граней. Зручність роботи забезпечується гарним ступенем прилягання. Щоб уникнути деформації шліцу та стирання викрутки, необхідно підбирати інструмент, що відповідає розмірам та кінцевим цілям. Стандартне маркування таких виробів позначається літерою "Н" (Н1.5 / H2.0 / H2.5 / H3.0).

    Шестигранники використовуються для гвинтиків у рамі та моторах. Дуже корисно мати набір таких ключів. Дивіться на метричні розміри 1,3 - 4 мм (для пропадаптерів, гвинтів на рамах та моторах).

    Набір викруток

    Вони використовуються як для побутових, так і професійних завдань різної складності. Конструктивно вони є рукояткою, стрижнем і жалом - робочою частиною інструменту. Від типу та параметрів останнього залежить функціональність викрутки. Викрутки вам знадобляться для гвинтиків, які можуть зустрітися в коптерах, хрестові та плоскі.

    фото

    Бокорізи

    Бокорізи ще називають кусачками. Робота інструменту відбувається за рахунок здавлювання рукояток, під дією фізичної сили відбувається різання матеріалів. Бокорізи розрізають прутки та кабелі тільки невеликого діаметру, максимум до 4,5 мм. Використовують для обрізання стяжок, проводів тощо.

    Плоскогубці, тонкогубці

    Цими інструментами можна замінити гайковий ключ, вони здатні дуже міцно тримати будь-яку пласку деталь, ними можно легко зігнути кабель, провід та інші предмети. Незамінні в роботі з дрібними деталями, які набагато простіше тримати таким не великим інструментом.

    Краще мати в наборі декілька різних розмірів.

    Ізоляційна стрічка та термозбіжна трубка

    Завдяки цим матеріалам можна ізолювати кабелі, захищаючи їх від стирання і впливу навколишнього середовища.

    Термоусадка - це тонкостінна трубка з термопластичного матеріалу, який здатний стискатися під впливом підвищеної температури. Обов'язково має бути, якщо ви працюєте з електрикою та проводами. Ізоляційна стрічка непогано підходить для кріплення деталей.

    Мультиметр

    Він же тестер, універсальний прилад, який призначений для вимірювання характеристик електричного сигналу.

    Основні функції мультиметра:

    • вимірювання напруги постійного та змінного струму;
    • вимірювання опору, ємності та індуктивності.

    Вибираючи для себе сучасний та ефективний прилад, варто звернути увагу на: Мультиметри GVDA - вимірюють параметри струму, виконують прозвон ланцюга, вимірюють ємність конденсаторів (діодів, транзисторів), визначають температуру. Мультиметри Richmeters - вимірюють частоту опору, визначають змінну напруги та сили струму, продзвонюють ланцюг, вимірюють ємність конденсаторів, виконують звукове продзвонювання.

    Тримачі плат (третя рука)

    Утримувач плат - чудовий помічник для паяння. Два зажими надійно утримують плату або інші дрібні деталі, що в свою чергу звільняє вам руки для виконання інших завдань. Це забезпечує ефективну роботу в процесі паяння, ремонту або монтажу плат та підвищить якість вашої роботи. Краще обирайте варіант із лупою.

    Пінцети

    Один із різновидів - інструмент для дрібного ремонту - пінцет. Вони призначені для утримання дрібних деталей та тонких дротів. Дуже корисні для закорочення контактів на контролері. Окрему увагу варто звернути на матеріал, з якого виготовлені пінцети. Для цього може бути використана вуглецева сталь, титан, високоякісний пластик та ін.

    Популярністю користуються моделі, доповнені м'якими гумовими накладками на ручках. Особливий інтерес професіоналів викликають набори пінцетів. В них вироби підібрані залежно від призначення.

    Термофен

    Термофен створює потік гарячого повітря і служить для розігріву, паяння, випалу, роботи з термозбіжними плівками. Також для роботи з термотрубками можна використовувати звичайний побутовий фен або запальничку.

    фото

    Комбіновані станції паяльник-фен

    Основна особливість обладнання у його комплектації, передбачає наявність фена. Він забезпечує різні способи нагнітання та значно розширює можливості майстрів. Паяльна станція, за допомогою якої ви без проблем можете запаяти пластик, а також займатися пайкою електроніки SMD, СПК, CHIP, QFP, PLCC, BGA та інших температурно-чутливих компонентів.

    Фіксатор різьблення

    Використовується для фіксації гайок, шпильок, металевих гвинтів або болтів. Він фіксує різьблення, запобігає ослабленню та самовідгвинчуванню деталей під впливом вібрації, механічних та температурних навантажень.

    Лаки та струмопровідне покриття

    За допомогою цих матеріалів вдасться швидко обробити комплектуючі електротоварів та підготувати їх до подальших ремонтних робіт. Оброблена цими компонентами запчастина має гарну електропровідність, гладку поверхню та гарну адгезію до металів, різних пластиків, скла або дерева.

    Паяльная станция HAKKO T12

    фото

    Паяльна станція Hakko T12 OLED підійде для початківців та професіоналів своєї справи.

    Особливості роботи:

    • швидке нагрівання;
    • можливість калібрування;
    • зручне керування;
    • автовідключення при бездіяльності;
    • автоматичне увімкнення при піднятті паяльника;
    • режим короткочасного збільшення нагрівання жала для масивних елементів;
    • подача сигналів бузером.

    Кабель паяльника виготовлений із силікону з термостійкими властивостями, тому він легко згинається під час роботи, а випадковий контакт жала з кабелем не зашкодить йому. Доповнюють приємні відчуття в роботі з паяльною станцією - зручний кодувальник та інформативний дисплей. У нових моделях датчик, елемент і жало пов'язані воєдино і під час роботи повністю замінюються.

    Припій Cynel

    Припій - це важливий елемент при паянні металів. Дозволяє створювати герметичні шви на місці стику. Крім того, дротяний або пластинчастий припій можна напаяти на металеву основу.

    Флюс

    Це речовини органічного та неорганічного походження, призначені для видалення оксидів з паяних поверхонь, зниження поверхневого натягу та покращення розтікання рідкого припою та/або захисту від дії навколишнього середовища. Для цих цілей чудово підійде флюс MECHANIC, ефективний та безпечний для здоров'я в процесі застосування.

    Варто пам'ятати, що після закінчення роботи краплі флюсу потрібно почистити.

    Ізопропіловий спирт

    фото

    Використовується для очищення поверхонь перед нанесенням стрічок, скотчу та іншого. Також корисно очищати контакти перед припоєм. Очищує поверхню і контакти від пилу та знежирює для кращого паяння.

    Силіконовий килимок для паяння

    Це необхідний і дуже зручний аксесуар, який можна розташувати на будь-якій твердій поверхні. Килимок збереже робочу зону від механічного або термічного пошкодження, розплавленого припою або контакту з вогненебезпечними речовинами.

    Якщо робоча поверхня буде недостатньо підготовлена, неможливо буде уникнути невеликих травм, зіпсованого столу або втрати дрібних деталей.

    Стрічка-оплітка для зняття припою

    Стрічка-оплітка суттєво полегшить вашу роботу. Адже з її допомогою прибрати зайві залишки припою набагато швидше. Прикладіть фрагмент стрічки-оплітки до необхідної ділянки плати та збільшить температуру паяльником, тоді усі краплі припою вберуться у провідники, а флюс у складі стрічки для паяння якісно очистить доріжки плати.

    Очищувач жал паяльника

    Коли різна техніка регулярно ремонтується одним і тим самим паяльником, тоді паяльне жало швидко зношується. Щоб запобігти передчасному старінню, необхідно проводити періодичне очищення робочої поверхні жала.

    Різновиди очисників для джала: губки, стружки, кислотна паста.

    Стріпери для зачистки

    фото

    Стріпери - це інструмент для зняття ізоляції з проводів та кабелів. Зачищення дротів вимагає охайності, адже проста помилка може зарізати перетин або пошкодити жилу, що призведе до неякісного монтажу з відповідними наслідками. Інструменти для зняття ізоляції повинні бути у кожного, оскільки вони значно полегшують та підвищують якість роботи.

    У роботі вам також знадобляться додаткові матеріали:

    • стяжки різних розмірів (найчастіше потрібні шириною 2,5 та 4 мм);
    • багаторазові стяжки;
    • термоусадка різних діаметрів (2-3 мм для проводів, 20мм і 25мм для регуляторів);
    • стрічка липучка самоклеюча (дуже корисна штука для кріплення до рами акумуляторів, приймачів, камер тощо);
    • додаткові гайки/адаптери для гвинтів (М3 для рами та М5);
    • антивібраційна підкладка під КП / вібропоглинаюча піна;
    • додаткові жала для паяльника, тощо.

    Як зібрати fpv дрон?

    Обговорюючи FPV дрон-камікадзе, ми маємо на увазі легкий, недорогий, ефективний у використанні одноразовий дрон, на який прикріплений вибуховий елемент. Він ефективно відпрацьовує проти піхоти та техніки.

    Головна перевага таких безпілотників - те, що дрон вартістю від кількох сотень до кількох тисяч доларів може ефективно знищити техніку вартістю в мільйони доларів.

    FPV дрон вражає ціль на відстані від оператора. Але дистанція залежить від якості збірки дрона, професійності оператора, рельєфу, погодних умов, тощо.

    Спеціальні окуляри дають змогу побачити картинку так чітко, ніби оператор знаходиться всередині дрону. Кваліфікований оператор може направити дрон-камікадзе навіть через невеликий отвір, наприклад, вікно чи люк кабіни техніки противника.

    Навчитися збирати дрони-камікадзе можна трьома способами:

    1. Вчитися як самому зібрати дрон з відео в інтернеті.
    2. Пройти повний комплексний онлайн курс.
    3. Піти на офлайн навчання.

    Спосіб навчання ви можете підібрати на свій розсуд, спираючись на знання, вміння та можливості.

    Збирання дрона своїми руками розділяється на 4 етапи:

    1. Комплектація та деталі.
    2. Збірка дрону.
    3. Програмування.
    4. Льотні випробування.

    Це найголовніші моменти в процесі підготовки до збирання дрона.

    Де придбати потрібний інструмент?

    Купити інструмент за доступною ціною можна в інтернет-магазині AKS.ua. Це дозволить вам зібрати новий дрон без особливих витрат. В інтернет-магазині представлений широкий та різноманітний асортимент інструменту. Тут ви можете знайти інструменти різних виробників. Для кращого орієнтування та легшого пошуку потрібного вам приладдя можете звернутися до колл-центру. Вам нададуть якісну консультацію та допоможуть у виборі. Також діє швидка доставка по Києву та всій території України.

    Будемо раді Вам допомогти! Завжди ваш, інтернет-магазин AKS.ua.

    Опублікував: ; Останнє редагування: 2024-05-09
    Поділитися в соціальних мережах
    Поділитися в Facebook Поделиться в Viber Поделиться в Telegram